Світлини

Фото з важливих культурних подій

Далі>>

Аналітика

Про все важливе на культурному ринку України та за її межами

Далі >>

Авторизація

     
 
 
     
     
 
 
     
     
 
 
     
 
 
Якщо у Вас є новини про події культурного життя України і Ви прагнете оперативно поділитися ними зі світом, надсилайте їх на електронну адресу info@i-pro.kiev.ua, або телефонуйте на номер гарячої лінії (098)970-75-01
День народження українського кіноактора, кінорежисера, сценариста Івана Миколайчука

15 червня 1941 року народився український кіноактор, кінорежисер, сценарист, заслужений артист УРСР (1968) Іван Васильович Миколайчук.
У 1957 році закінчив Чернівецьке музичне училище за спеціальністю хормейстер художньої самодіяльності.
1961 р. − закінчено театр-студію при Чернівецькому українському драматичному театрі імені Ольги Кобилянської, спеціальність «актор драми»; в роки навчання працював актором у тому ж театрі.
1961−1965 рр. − навчання в Київському театральному інституті імені І. Карпенка-Карого (керівник курсу В. І. Івченко).
З 1965 року − актор кіностудії імені О. П. Довженка.
Іван Миколайчук нагороджений орденами Трудового Червоного Прапора (1971), Дружби народів (1981), медаллю «За доблестный труд», Почесною Грамотою Президії Верховної Ради УРСР (1964). У 1967 році за виконання ролі Давида Мотузки у фільмі «Бур’ян» (режисер А. Буковський) отримав республіканську комсомольську премію імені Миколи Островськогв. За створення різнопланових національних образів у фільмах «Сон», «Тіні забутих предків», «Бур’ян», «Комісари», «Білий птах з чорною ознакою», «Вавілон XX», «Така пізня, така тепла осінь» І. В. Миколайчукові присуджено Державну премію УРСР імені Т. Г. Шевченка в 1988 році (посмертно).
Фільмографія
1964 − «Сон» (Тарас Шевченко)
1964 − «Тіні забутих предків» (Іван Палійчук)
1965 − «Гадюка», актор
1966 − «Бур'ян», актор
1967 − «Дві смерті», актор
1967 − «Київські мелодії», актор
1968 − «Помилка Оноре де Бальзака», актор
1968 − «Анничка», актор
1968 − «Камінний хрест», актор
1968 − «Розвідники», актор
1968 − «Визволення» (кіноепопея), частина 1-«Вогняна дуга», (Савчук)
1969 − «Визволення» (кіноепопея), частина 2-«Прорив», (Савчук)
1970 − «Білий птах з чорною ознакою», сценарист, актор
1970 − «Комісари», актор
1971 − «Іду до тебе», актор
1971 − «Лада з країни Берендеїв», актор
1971 − «Захар Беркут», (Захар Беркут)
1972 − «Наперекір усьому», актор
1972 − «Пропала грамота» (Козак Василь)
1973 − «Повість про жінку», актор
1973 − «Коли людина посміхнулась», актор
1974 − «Марина», актор
1974 − «Мріяти і жити», сценарист
1975 − «Канал», актор
1976 − «Тривожний місяць вересень», актор
1977 − «Відлюдько», сценарист
1978 − «Море», актор
1978 − «Під сузір'ям Близнюків», сценарист
1979 − «Вавілон ХХ», актор, композитор, режисер, сценарист
1980 − «Лісова пісня. Мавка», актор
1981 − «Така пізня, така тепла осінь», актор, режисер, сценарист
1982 − «Повернення Баттерфляй», актор
1983 − «Легенда про княгиню Ольгу», актор
1983 − «Миргород та його мешканці», актор
1986 − «І в звуках пам'ять відгукнеться...», сценарист
1989 − «Небилиці про Івана», сценарист

 

Дата і час

18 червня 2018 року

Календар подій

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9